Fizetési megoldás
TOP termékek
Szűrés
Rendelhető
Receptre
Termékajánló
Hírlevél
Partnereink
Látogató számláló
0
3
0
7
3
1
0
Hogyan tudjuk alaposan megtisztítani a fogszabályozó készüléket. Milyen eszközöket ajánlanak a fogorvosok?
2021.07.14 08:31

Fogszabályzó készüléket speciálisan kell mosni,tisztítani

Aki szabályoztatni szeretné a fogait, minden esetben egy teljeskörű fogászati felmérésen kell részt vennie. Csak akkor lehet belevágni a szabályozásba, ha a fogak és a száj teljesen rendben van, vagyis egészséges a fogíny, be vannak tömve a lyukas fogak, és a szakember eltávolította a fogköveket

Sokaknál szinte divatcikknek számít a fogszabályzó, mióta kiderült, hogy a fogakat felnőttkorban is érdemes szabályozni. Dr. Ameri Sahar, az Oxygen Fogászat szakorvosa, esztétikai fogászati specialista ugyanakkor a szükséges szájhigiéniára hívta fel a figyelmet.

Speciális fogkefe és eszközök használata válik szükségessé rögzitett fogszabályozó készülék viselése esetén.

Aki szabályoztatni szeretné a fogait, minden esetben egy teljeskörű fogászati felmérésen kell részt vennie. Csak akkor lehet belevágni a szabályozásba, ha a fogak és a száj teljesen rendben van, vagyis egészséges a fogíny, be vannak tömve a lyukas fogak, és a szakember eltávolította a fogköveket.  

- Azzal is számolni kell, hogy rögzített fogszabályzó-készülék viselésekor könnyebben maradhat ételmaradék a szájban és sokan a nehézségek miatt el is hanyagolják a szájhigiéniát. Ez pedig természetesen elősegítheti a fogszuvasodás kialakulását. Éppen ezért nagyon fontos, hogy elsajátítsuk a megfelelő szájtisztítási és fogápolási módszereket - ismerteti Dr. Ameri Sahar, az Oxygen Fogászat szakorvosa, esztétikai fogászati specialista.

- Ennek eredményességét a gyakorlatban időről-időre ellenőrizni kell. Ugyanis az öntisztuló folyamat ebben az esetben korlátozottabb, tehát a fogmosásnál kicsit más technikát kell alkalmazni, körkörös mozgásokkal kell a kefét mozgatni, és feltétlenül szükséges speciális eszközöket is használni, mint

- speciális fogszabályozó,ortho fogkefék  Speciális fogkefék,   valamint:  

Oral-B OD-3 ortho pótkefe elektromos fogkeféhez

az egészen kicsi, üvegmosó kefékhez hasonlatos kefécskék,fogköztisztító eszközök:

Fogköztisztító eszközök

a speciális fogselyem Oral-B Superfloss fogselyem  és a szájzuhany   Oral-B MD 20 szájzuhany. Minden étkezés után ajánlatos fogat mosni, és kerülni kell a szemcsés élelmiszereket, például az olajos magvakat.  Nézze meg a kisfilmeket,melyek hasznos tanácsokat adhatnak a fogszabályozó készülék tisztításához:

     

A szépség és az egészség is számít

Bár a fogszabályzásnak még mindig az általa nyerhető esztétikai előnyök jelentik a vonzerejét, a rendezetlen fogsor veszélyeket is rejt magában. Mivel a torlódott fogazatot nehezebb tisztán tartani, a megmaradó lepedék hosszú távon savas erjedést okozhat és fogszuvasodáshoz vezethet. Ráadásul a szájban végbemenő rothasztó folyamatok miatt fogínygyulladás alakulhat ki, amely kezeletlenül akár a fogak kilazulását és elvesztését is eredményezheti.

Más olyan problémák is vannak, amelyek felnőttkorban is eredményesen kezelhetők. Ilyen például, amikor rések vannak a fogak között, illetve, ha bizonyos fogak a kelleténél előrébb, hátrébb vagy ferdén állnak. A fogszabályozás megelőzheti az olyan rendellenességeket, mint a mély- és a keresztharapás okozta állkapocs-ízületi problémák, amelyek erősen megnehezítik például a rágást. A felnőttkori szabályzás előkészítheti akár a fogpótlásokat is, és optimális feltételeket teremthet a későbbi fogpótlások kivitelezéséhez.

A szép mosoly elérhető

- Bár tény, hogy a még fejlődésben lévő szervezetnél a szövetek és a csontok gyorsabban képesek reagálni, a felnőttkori fogszabályozás is remek eredményeket hozhat, mind esztétikailag, mind a fogak egészségét illetően. – ismerteti dr. Ameri Sahar, az Oxygen Fogászat szakorvosa, esztétikai fogászati specialista. - Aki rászánja magát a kezelésre, évekkel kell számolnia, amíg megmutatkozik a várt eredmény. A rögzített szabályzónak legalább egy évig kell fent lennie, azután jöhet az éjszakai, kivehető változat, amelynek hordási ideje szintén egy-másfél év. Feltétlenül be kell tartani a viselési szabályokat, hiszen ha elhanyagoljuk, könnyen visszacsúszhatnak a nagy nehezen helyükre igazított fogaink. Az áldozat azonban egy szép, egészséges mosolyt eredményezhet.

Forrás:

www.oxygenfogaszat.hu

http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/test/6527/fogszabalyzo-fogmosas

Webáruház készítés