Fizetési megoldás
TOP termékek
Szűrés
Rendelhető
Receptre
Termékajánló
Hírlevél
Látogató számláló
0
3
0
3
3
7
1
Elektromos vagy manuális fogkefe?
2015.09.25 14:03

Elektromos vagy manuális fogkefe?

Melyik fogkefét válasszam?

Többet akar tudni az elektromos fogkefékről?

Olvassa el cikkünket,amivel segiteni szeretnénk a választásban.

Kíváncsi rá, hogy a fogorvosi rendelőben kiállított hi-tech elektromos fogkefe tényleg jobb, mint a manuális fogkefék? Mit szólna egy olyan elektromos fogkeféhez, mely két ceruzaelemmel (AA) működik? De mi is a különbség a sok típus között?

A szakemberek szerint azon kívül, hogy Ön milyen technikával, milyen gyakran és milyen hosszan mos fogat, a fogkefe típusa is meghatározza az eltávolított lepedék mennyiségét. Akkor tudja kiválasztani az Ön számára megfelelő fogkefét, ha pontosan érti, hogy milyen típusok közül választhat és ezek között mi a különbség.

 

Ismerje meg az elektromos fogkefék három típusát

A forgalomban kapható elektromos fogkefék három fajtája az újratölthető (a szonikus is), a manuális és az elemes.

 • Újratölthető elektromos fogkefe: az újratölthető elektromos fogkefe, melyet egyszerűen "elektromos fogkefének" is nevezünk, a hálózathoz csatlakoztaható és onnan tölthető. A fogkefe markolatot megtartjuk és a fejet három havonta cseréljük. Az újratölthető elektromos fogkefék az általuk használt tisztító technológia szerint rezgő-forgó fejjel rendelkeznek (3D Cleaning Action) vagy szonikusak.
 • manuális fogkefe: a fenti típussal ellentétben, a manuális fogkefék a legalapvetőbb fogkefék, melyek leginkább műanyag nyelű és különböző műanyag sörtéjű kivitelben kaphatók. Ez a legegyszerűbb fajta fogkefe, mely nem használ külső energiaforrást.
 • Elemes fogkefe: azok számára, akik szeretik az alaposságot, de idegenkednek a hálózatról újratölthető fogkeféktől, az elemes fogkefe a legmegfelelőbb. Az újratölthető fogkefékhez hasonlóan az elemes fogkeféket is gyakran csak "elektromos" fogkefének hívjuk, mivel két ceruzaelemmel működnek. Kivitelükben hasonlóak az újratölthető fogkefékhez, viszont rezgésszámuk csak mérsékeltebb tisztítást tesz lehetővé.

Különböző lepedék-eltávolítás

Egy 2005-ben készült független tanulmány szerint “A forgó-rezgő mozgást végző fogkefékkel több lepedék távolítható el és hatékonyabban megelőzhető a fogínygyulladás, mint a manuális fogkefékkel - rövid és hosszú távon egyaránt... Ez az egyetlen elektromos fogkefe típus, mely kitartóan kiváló teljesítményt nyújt ..."2 Az Oral-B 1991-ben elsőként vezette be az rezgő-forgó elektromos technológiát és azóta is alkalmazza prémium kategóriás elektromos fogkefe termékskálájában. A közelmúltban ugyanezt a technológiát már az alacsonyabb kategóriás (olcsóbb) változatokba is beépítette, ilyen az Oral-B Vitality termékcsalád.

Technológiák és jellemzők

Újratölthető elektromos fogkefe: az általában különböző technológiákkal és jellemzőkkel rendelkező újratölthető fogkefék számos szájápolási előnyt biztosítanak. Bizonyos típusok még a fogmosási technológiát is fejlesztik. Hi-tech jellemzők:

 • Különböző speciális fogmosási üzemmódok az érzékeny fogak tisztítására, fehérítésre és a fogíny masszírozására
 • Nyomás-érzekelő, mely jelez a túlzottan erőteljes fogmosás esetén
 • Időzítők, melyek segítenek a száj négy kvadránsának megfelelő ideig tartó tisztításában
 • Digitális kijelzők, melyek a fogkefefej cseréjére emlékeztetnek
 • Rezgő-forgó vagy szonikus technológia
 • Többféle fogkefefejjel való kompatibilitás, mely révén mindig az Ön által leginkább kedvelt sörte kialakítású fejet használhatja

A legtöbb újratölthető fogkeféhez gyakran további kényelmi kiegészítők is tartoznak, mint a fogkefefej- vagy fogkefetartó, tárolóegységek és utazó töltők.

Nézze meg webáruházunk választékát: http://www.fogkefe-bolt.hu/oral-b_elektromos_fogkefek

 

Manuális fogkefe:

míg a manuális fogkefék nem rendelkeznek ugyanazokkal az előnyökkel és tulajdonságokkal, mint az újratölthető elektromos fogkefék, a fogkefefejekben, a sörtékben és a nyélben alkalmazott technológia igen korszerű. Például:

 • Egymással ellentétesen döntött, extra hosszú vagy szintezett sörték
 • Fényezett vagy lekerekített sörtevégek
 • Textúrált sörték
 • körbeölelő sörtekialakítás a fogak fehérítéséért
 • Ergonómikus kialakítású nyelek speciális markolattal
 • Fokozatosan vékonyuló vagy döntött fogkefefej
 • Fogíny stimulátor
 • Nyelvtisztító lapocska

Külön emlitést érdemelnek a speciális fogkefék mint:

http://www.fogkefe-bolt.hu/spl/210427/Specialis-fogkefek

Valamint az Ovis fogkefék (ovis jellel megkülönböztetett gyermek fogkefe nagy választéka) :

http://www.fogkefe-bolt.hu/spl/144806/Ovis-Fogkefe

Elemes fogkefe:

míg tulajdonságai hasonlóak a manuális fogkefékéhez, ezek a fogkefék vibrálnak és kiváló tisztítóhatást biztosítanak. a manuális fogkefékhez képest több funkcióval bírnak, melyek:

 • Nyélbe helyezett ceruzaelem, mely bizonyos esetekben cserélhető
 • “Be/Ki” vagy “+/-“ kapcsoló a nyélen
 • A vibráló mozgás mellett pulzálást végző sörték vagy hasított fogkefefej

A fogmosási technika módosítása

A helyes fogmosási technika függ az éppen használt fogkefe típusától. A manuális és az elemes fogkefék esetében szinte minden vagy majdnem minden mozgást a használónak kell elvégeznie, azaz a fogkefét oda és vissza kell vezetni a fogak és az íny vonala mentén. Ezzel szemben az újratölthető fogkefék akkor is alaposan tisztítanak, ha könnyedén végigvezetjük a tisztítandó felületeken. A legtöbb ember, miután már ráérzett, könnyebbnek találja ezt a technikát.

Az elektromos fogkefe árértéke

Az újratölthető elektromos fogkefék jellemzően drágábbak, mint az elemes vagy manuális fogkefék. Fontos tudnunk, hogy a magasabb ár, több előnyt és jobb jellemzőket takar. a legolcsóbbak a manuális fogkefék, melyek gyakran csomagban árulnak, de külön is kaphatók.

 

forrás: oralb.hu

Webáruház készítés