Fizetési megoldás
TOP termékek
Szűrés
Rendelhető
Receptre
Termékajánló
Hírlevél
Partnereink
Látogató számláló
0
3
0
7
3
1
0
Ovikezdési tanácsok
2021.07.09 08:10

Az első közös fogmosás az oviban

Első fogmosás az oviban.

Mire jó az ovis jel?

Szívecske és pöttyös labda meséje – az első közös fogmosás az oviban

Kicsi lányom mikor oviba ment, még annyira csöpp volt, hogy nem érte el a csapot, még a mini-mosdókagylónál sem. Az önállóság már megvolt, szeretett mindent egyedül csinálni, amit már tudott – no meg azt is, amit még nem. Így hát nem kért segítséget. De hát akkor hogyan mosson kezet? És hogyan mossa meg a fogát, ha nem tudja megnyitni a vízcsapot?

A fogmosás nagyon fontos – tudta ő – , hiszen anya és az óvó nénik is mindig mondták. És ő pedig szeretett volna nagyon jól viselkedni az oviban, szerette, ha megdicsérik. Büszke volt arra, hogy milyen ügyes nagylány már. Csak hát termetileg.… pici….

A pöttyös labdás fogkefe már a kezében, a többiek eközben bőszen sikálják már a fogacskákat, de az ő fogkeféje még száraz. És akkor jött Szívecske, a barátnő, akivel már régóta együtt játszottak csepp koruk óta. (Az ovis jele volt csak Szívecske persze, de az ovi elején sokszor előfordult még, hogy nevek helyett az ovis jeleikkel azonosította a csoporttársakat: Autó ma nem evett szépen, Ildikó néni többször is rászólt… )

Nos, jött tehát Szívecske, észrevette a nagy gondot, és segített, lévén, hogy ő magasabb. Megvolt a fogmosás reggeli után, majd a pöttyös labdás, a szívecskés, az autós és az összes többi fogkefe visszakerült helyére, lehetett ismét játszani.   

Egy másik alkalommal az én kis pettyes labdám viszonozta Szívecskének a segítséget. Szívecske ugyan magasabb, azonban türelmetlenebb, és hamar eltört még a mécses nála akkortájt. Na persze, ez így természetes: nem egyformán fejlődünk, nem vagyunk egyformák. Pettyes labda remek kézügyességgel van megáldva, és aprócska a termete ugyan, de nagyon kreatívan feltalálja magát, ha egy megoldandó feladat az útjába akad. Szívecskénk kétségbeesetten mutatta fogkeféje nyelét, melyről levált a kis jelzés. Pöttyös labda – lévén, hogy igen önálló – nem kért segítséget az óvó nénitől, hanem azonnal munkához látott: papírra rajzolta a szívecske jelet, kis ügyes kezével kivágta, majd ragasztóért sietett…

Ekkor ötlött fel bennem először az ovis jelekkel eleve ellátott fogkefe gondolata. Milyen jó lenne, ha létezne ilyen? Kevesebb gond az anyukának, és persze a gyerkőcöknek is, pláne, ha az egész csoporté egyforma, és akár még színes, változatos is. A jó hír pedig, hogy ma már ez is létezik, és beszerezhető!

Nagyon ötletes és hasznos segítség ma már az új, ovis jellel ellátott fogkefe.

Ha az óvónőkkel megbeszéljük, az egész csoportnak is beszerezhetünk közösen ilyet, hogy mindenkinek legyen egyforma.

Kedvet is csinál a fogmosáshoz és a kialakuló közösségi érzést is elősegítheti.

Ovis fogkefe választékunkat megtalálhatod itt:

Ovis fogkefe választék

Kiegészítésként beszerezhetsz  Ovis poharat, Ovis fésűt illetve Ovis jellel ellátott Ovis Matricát is.

Ovis Pohár Ovis fésű   Ovis Matrica

 

Webáruház készítés