Fizetési megoldás
TOP termékek
Szűrés
Rendelhető
Receptre
Termékajánló
Hírlevél
Partnereink
Látogató számláló
0
3
0
7
1
5
2
Ovikezdési tanácsok
2021.07.06 11:50

Kezdődik az Ovi - Ovis jel

Egy kis ízelítő az ovi kezdéshez.

Emlékszel még az ovis jeledre?

Három éves kortól új időszámítás kezdődik

A szeptember is egy új év kezdete – a tanév szempontjából. A tanév egy speciális időszámítás, melyben szeptember elseje az újév napja. Felnőtt fejjel is sokszor mondom ősszel, hogy tavaly, ha az elmúlt tavaszra gondolok, pedig már sok éve magam mögött hagytam az iskolapadot. Szerintem sokan vagyunk ezzel így. Amikor gyermekünk eléri az óvodás kort, egy kicsit mi is újra visszarepülünk az óvodai-iskolai tanév – időszámítás világába: az új kezdet hónapja a szeptember.

Különösen fontos dátum a szeptember elseje, ha kicsikénk most három éves, és elkezdődik az ovi. Eddig anyukaként a nap minden percében vele voltunk, természetes volt, hogy minden szavát hallottuk, az összes élményének – legyen az siker vagy kudarc – részesei voltunk. Nagy változás anyukának és gyerkőcnek egyaránt, amikor először átlépi az óvoda küszöbét.

Ám a változás nem rossz dolog! Gondoljunk rá pozitívan: lássuk azt, hogy mennyit tud már kicsi manónk, örüljünk a fejlődésnek! Ha túlzottan izgulunk és félünk, akkor meglehet, hogy bizony sírós-szenvedős beszoktatás vár ránk….

A könnyek is velejárói az új élet kezdésének, persze, amennyire csak lehet, készüljünk előre a változásra lélekben is. Sok-sok beszélgetéssel az oviról, a napirend újra gondolásával, az óvónők és az ovi megismerésével. De azért ne feledkezzünk meg a praktikus dolgokról sem! Nézzünk utána időben, hogy miket kell beszereznünk a kicsinek, gondoljuk át, hogy mi kerül majd az ovis zsákba. És itt elérkeztünk az óvodai élet egyik legmeghatározóbb pontjához.

Vajon mi az, amire az óvodából még nagymama korunkban is egész biztosan emlékezni fogunk?

Igen, az óvodai jelünk! Az óvodai jel nemcsak a személyes tárgyak megkülönböztetésére szolgál, hanem egyúttal tanítja is a kicsiket különbséget tenni: mi az enyém és mi a másé?

A higiéniában is rendkívül fontos szerep jut a jelnek, hiszen segítségével nem keverednek össze a poharak, tisztálkodó szerek, fogkefék, mindenki a sajátját használja.

A fogmosás az oviban is kiemelten fontos, különös tekintettel arra, hogy véletlenül se használják a csöppségek egymás fogkeféjét.

A fogkefére azonban nehéz jelet ragasztani…

Nagyon hasznos és praktikus segítség, az új, ovis jellel készült fogkefe, melyet már ovikezdés előtt is megvehetünk gyerkőcünknek (ha már megvan a jele). Jó ötlet, az óvónőkkel egyeztetve a csoportnak egyszerre beszerezni az ovis jeles fogkeféket, és akkor mindenkinek lehet egyforma, a saját kis jelével, ami nem kopik le, nem ázik le róla, és csak az övé. És a jó hír, hogy ma már ilyen is létezik, és beszerezhető!

Mindenkinek kevesebb könnycseppet, és több mosolyt kívánunk az új tanév-időszámításba vezető úton!

Az Ovisfogkefe választékot megnézheted ide kattintva:  Ovis fogkefe választék

Ovis Pohár, Ovis fésű      Ovis Matrica

Webáruház készítés